Ο ΠΤΕΡΟΔΑΚΤΥΛΟΣ

Οι Πτεροδάκτυλοι ήταν ιπτάμενα ερπετά και όχι δεινόσαυροι, υπήρξαν όμως σύγχρονοί τους. Πετάμε κιόλας πολύ ψηλά πάνω από όλα όσα καταπιανόμαστε και οπωσδήποτε δεν σκοπεύουμε να εξαφανιστούμε από την πανίδα του Ελληνικού Ερασιτεχνικού Αθλητισμού όπως το ον του οποίου έχουμε και το όνομα και τη χάρη.



Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΕΜΕΙΣ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΙ ΑΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ

«ΜΑΚΕΔΩΝ» ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ & «ΝΕΜΕΣΙΣ» ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
ΤΑ ΠΡΟΠΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

                 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ.                
   Δύο μήνες γεμάτοι αγώνες ήταν ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος του 2010. Οι αθλητές και των δύο Συλλόγων αγωνίστηκαν σε έξι διοργανώσεις (πέντε Περιφερειακά και ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα) και αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες ενώ βελτίωσαν τη θέση και τις επιδόσεις τους. Αναλυτικά, τον Ιανουάριο συμμετείχαν στα εξής Περιφερειακά Πρωταθλήματα (όλα στο Ελληνικό Κολλέγιο):
1. Το Σάββατο 16/1 στο Περιφερειακό κάτω των 17 ετών με τις αθλήτριες της Νεμέσεως Στανιτσίδου Στέλλα και Κουμανδράκη Νικολέτα στο Απλό και στο Διπλό Νεανίδων.
2. Την Κυριακή 17/1 στο Περιφερειακό κάτω των 11 ετών με τους μικρούς αθλητές του Μακεδόνα Μπαχά Φοίβο, Μπαχά Έκτωρ και Δημητριάδη Γρηγόρη στο Ατομικό Παμπαίδων.
3. Την Κυριακή 31/1 στο Περιφερειακό κάτω των 19 ετών με τις αθλήτριες της Νεμέσεως Σενγκιέργκη Κωνσταντίνα, Κελεσίδου Μαρία, Κουμανδράκη Νικολέτα, Στανιτσίδου Στέλλα, Λίκα Γιουένα και Δημήτρη Μαρία όλες στο Απλό όπως και στο Διπλό Νέων Γυναικών ενώ από τον Μακεδόνα αγωνίστηκε η Γκανάτσιου Καλλιόπη. Να σημειωθεί ότι όλες οι αθλήτριες της Νεμέσεως ήταν μικρότερης ηλικίας από τις αντιπάλους τους και αποκλείστηκαν μετά από δυνατούς και αμφίρροπους αγώνες.
Τον Φεβρουάριο οι αθλητές μας έδωσαν τους παρακάτω αγώνες:
4. Το Σάββατο 6/2 αγωνίστηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κάτω των 11 ετών της περιόδου 2009-2010 οι Μπαχάς Φοίβος και Μπαχάς Έκτωρ οι οποίοι βελτίωσαν τις επιδόσεις τους από το περσινό Πρωτάθλημα κατατασσόμενοι σε καλύτερες θέσεις. Ο Φοίβος στις θέσεις 5-8 (πέρσι 9ος ) και ο Έκτωρ στις 9-16 (πέρσι 11ος ). Και οι δύο έδωσαν αγώνες με αξιόλογους αντιπάλους και με συναρπαστική εξέλιξη και απέσπασαν συγχαρητήρια για την τεχνική και την αγωνιστικότητά τους από προπονητές και θεατές. Οι αθλητές μας είχαν την συνεχή καθοδήγηση και σε αυτούς τους αγώνες της γυμνάστριας και προπονήτριας τους κυρίας Βασιλικά Μαρίας.
5. Το Σάββατο 13/2 ο Μακεδών εκπροσωπήθηκε στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ανδρών από τον Λασκκαρίδη Στέφανο και
6. Την Κυριακή 21/2 από τους Μπαχά Φοίβο και Μπαχά Έκτωρ στο Περιφερειακό κάτω των 13 ετών στο αγώνισμα του Απλού Παμπαίδων.
Όλοι οι παραπάνω αθλητές (εκτός από τους παμπαίδες) είναι μαθητές και μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου και του 5ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης και παροτρύνθηκαν να ασχοληθούν με το άθλημα τον Σεπτέμβριο του 2009 από τον γυμναστή τους Γιάννη Μπαχά και προπονούνται στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο από τους γυμναστές Βασιλικά Μαρία και Χαλάτσογλου Γιάννη τρεις φορές την εβδομάδα.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ.

    Το Σάββατο 20/2/2010 πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Αντιπτέρισης (Ε.Ο.Φ.Σ.Α.) στο Ε.Α.Κ. Μίκρας. Τα μέλη των Διοικήσεων μας Σαλονικιός Δημήτριος και Ορφανίδης Κωνσταντίνος εκπροσώπησαν τους Συλλόγους μας. Δυστυχώς η εικόνα που αποκόμισαν, και μετέφεραν στα Διοικητικά μας Συμβούλια, ήταν απογοητευτική τόσο για την ενότητα του χώρου του αθλήματος όσο και για τις προοπτικές διεκδίκησης μιας πιο δίκαιης αξιολόγησης από την Πολιτεία και μιας αισιόδοξης προοπτικής για το μέλλον.

Το Σήμα μας

Το Σήμα μας
Ο τελευταίος του είδους του στο άθλημα που επιβίωσε.
GreekBloggers.com

ΜΕ ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΤΕΡΑ (του Βαγγέλη Κακαρίμπα)

ΜΕ ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΤΕΡΑ (του Βαγγέλη Κακαρίμπα)
Ιδέες για τη δημιουργία νέων κατηγοριών. Εσείς που ανήκετε;