Ο ΠΤΕΡΟΔΑΚΤΥΛΟΣ

Οι Πτεροδάκτυλοι ήταν ιπτάμενα ερπετά και όχι δεινόσαυροι, υπήρξαν όμως σύγχρονοί τους. Πετάμε κιόλας πολύ ψηλά πάνω από όλα όσα καταπιανόμαστε και οπωσδήποτε δεν σκοπεύουμε να εξαφανιστούμε από την πανίδα του Ελληνικού Ερασιτεχνικού Αθλητισμού όπως το ον του οποίου έχουμε και το όνομα και τη χάρη.



Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

Ο ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΤΕΡΟΔΑΚΤΥΛΟΥ 2009

Ο ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΤΕΡΟΔΑΚΤΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2009
(και το Καλεντάρι του 2009)

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
ΑΤΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Ο μικρός Παναγιώτης βρήκε μέσα στις κάλτσες που κρέμασε στο Χριστουγεννιάτικο δένδρο του δύο θαυμάσια δώρα, μια ακόμη θητεία Προέδρου στην Ομοσπονδία και μια θέση στην Ολυμπιακή Επιτροπή. Έτσι τονώθηκε και πάλι η πίστη του στον Άγιο Βασίλη που είχε δοκιμαστεί στις πρόσφατες εκλογές. Ο πεθερός του, Φουντάς, χαμογελάει ευχαριστημένος πίσω από το δένδρο. Δυστυχώς όμως, μαζί με την ευτυχία που προοιωνίζει ο Ιανουάριος έρχονται και οι συμφορές που απεργάζονται οι «Καλικάντζαροι της Αντιπολίτευσης» οι οποίοι εξακολουθούν να ροκανίζουν τον θρόνο της Ε.Ο.Φ.Σ.Α. και αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους και τον νέο χρόνο αδιαφορώντας για την λιποψυχία (και την εξαγορά για λίγα ψιχία) μερικών από τους χθεσινούς τους συντρόφους. Η αντιπολίτευση πλέον του Κόντου εντοπίζεται σε τρία μέρη, το εξής ένα: τους ανθρώπους του Μακεδόνα . Καμιά ανησυχία για τον Πρόεδρο, τουλάχιστον για τον Ιανουάριο, αφού χαίρει της αμέριστης στήριξης των Ρωσίδων και Λετονών καλλονών ώστε ακόμη και αν τα πράγματα πάρουν άσχημη τροπή του υποσχέθηκαν πως θα εξασφαλίσουν άσυλο στη χώρα τους στο golden boy του μπάντμιντον (όπως και στις ίδιες ο γάμος τους στην Ελλάδα). Ο Πρόξενος της Λετονίας Άγις Κυνηγόπουλος τον διαβεβαιώνει για τη στήριξη του, ενθουσιασμένος ακόμη με την πολλαπλή πλακέτα που του απένειμε ο Κόντος, προ ημερησίας διάταξης, στην πρόσφατη Συνέλευση (20/12/2008).
Μια νέα λοιπόν εποχή εξαγορών, δωροδοκιών, πιέσεων και εκβιασμών αρχίζει με την αυγή του 2009. Ο Ιανουάριος περιλαμβάνει, σύμφωνα με το Καλεντάρι, μόνο καμπ (1-4/1) και Διεθνή Τουρνουά (στην Τουρκία, 29-31/1). Ευκαιρία και για τον Άκη Μαυρίδη να βγάλει πλάνα και μπροστά στη Αγία Σοφία εκτός από τον Πύργο του Άϊφελ που μας έδειξε στις εκλογές.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΚΡΟΥΝΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ

Με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να επελαύνει στις δημοσκοπήσεις, ο Πρόεδρος ατενίζει τη νέα αγωνιστική περίοδο με αυτοπεποίθηση από τον θρόνο του στο Ωραιόκαστρο, όπως ο Ξέρξης τη ναυμαχία στη Σαλαμίνα. Προβαίνει σε φιλολαϊκές μεταρρυθμίσεις μεταξύ των οποίων η κατάργηση των ορίων ηλικίας (καθώς το περνάει οσωνούπω και ο Βούλγαρος αθλητής του που τόσα προνόμια επιδαψίλευσε στο παρελθόν σε τέκνα συμβούλων Υπουργών, συνεργατών, χορηγών και άλλους). Παρά το μέτρο όμως στους Αγώνες (υπ)Ανάπτυξης του Φεβρουαρίου (6-8/2,14-15/2, 21-22/2 και 7-8/3) ελάχιστες συμμετοχές καταγράφονται αφού οι «Βετεράνοι» νοσούν βαρέως από το Σύνδρομο του «κόλπου» (που έκανε ο Κόντος για να απαλλαγεί από τα ανεπιθύμητα σωματεία). Στις εκλογές της Ε.Ο.Ε. ο Κόντος τριγυρνάει με ένα ποτήρι σαμπάνια στη δεξίωση προσπαθώντας να αγοράσει με την ψήφο του νέες φιλίες, καινούριες γνωριμίες και εκτίμηση από ισχυρούς παράγοντες. Η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Ε. κρίνεται στη μία ψήφο και πλέον όλοι υποψιάζονται έναν κοντό που τριγυρνούσε και υπόσχονταν στήριξη στους πάντες, όπως πάντα. Ο Σάκης Βασιλειάδης της Ενόργανης αποδεικνύεται αχάριστος και υποδεικνύει τον Κόντο ως υπεύθυνο του άκυρου ψηφοδελτίου που βρέθηκε να έχει μέσα επιταγή με υπογραφή Φουντά και ανοιχτό ποσό.
ΜΑΡΤΙΟΣ
ΜΕ ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ
Η κατάσταση εκτροχιάζεται καθώς ανοίγει και εσωτερικό μέτωπο στο στρατόπεδο του Κόντου. Οι Φουντάδες εξανίστανται , επιτέλους, από την πρόσληψη δεκάδων γυμναστών και μελών Διοικητικών Συμβουλίων Ενώσεων, Ομοσπονδιών και Τοπικών Επιτροπών σε θέσεις που δημιουργούνται στο σχολείο ειδικά για αυτούς. Μαζί με αυτούς τα κέρδη του Κολλεγίου εξανεμίζονται αφού εγγράφονται με υποτροφία εκατοντάδες τέκνα, συγγενείς και αθλητές γυμναστών για να εξαγοραστεί η ψήφος των σωματείων τους. Πλέον κάθε άνεργος γυμναστής αντιπολιτεύεται τον Κόντο για να εξαγοραστεί. Στο Κολλέγιο προτείνεται πλέον φανερά να διδάσκεται η ρωσική γλώσσα και να μοιράζονται Μπάμπουσκες και βότκα στις γιορτές.
Η απειλή διαζυγίου και η επιβολή δυσθεώρητης διατροφής επικρέμεται πλέον ως Δαμόκλειος σπάθη πάνω από τον τράχηλο του Κόντου, που ως γνωστόν δεν υπομένει ζυγό. Σε μοναδική επίδειξη πυγμής δηλώνει με παρρησία ότι αποσύρει από την Παγκόσμια Ομοσπονδία την Έμιλυ Φουντά. Ο φορέας όμως απαντάει πως δεν μπορεί να την αποσύρει σαν αυτοκίνητο παλαιάς τεχνολογίας, διότι την εξέλεξαν για την θέση. Ακόμη μια φορά οι ξένοι μας διδάσκουν δημοκρατία. Η Έμιλυ Φουντά ενοχλημένη σφόδρα από την ακούσια απομάκρυνση της (τουλάχιστον κατά της δηλώσεις του συζύγου της) απαιτεί διαζύγιο και διατροφή ισάξια του τρόπου ζωής της. Τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα (U-13 στις 14-15/3 και U-15 στις 28-29/3) που προκηρύχθηκαν ματαιώνονται (για πουρνάρια θα τρέχουμε τώρα;).
Ολοκληρώνεται η Σχολή Προπονητών και ο Αλέξανδρος Καντζόγλου διεκδικεί, αδίκως, την αμοιβή του καθώς καταρρέει το βιολογικό του σπίτι, ενώ και το βιολογικό του ρολόϊ, όπως πάνε τα πράγματα, θα αποδομηθεί πριν εκλεγεί στην Ε.Ο.Φ.Σ.Α.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
ΔΙΟ (ΤΗΝ) ΝΥΣΣ(ΑΝ) ΕΠΟΙΗΣΑΝ….(διότι έκαναν την πάπια)
Διονύσης Τσούτσης
Μήνας πολεμικών επιχειρήσεων όλων των ειδών και ο Διονύσης Τσούτσης
ιδρύει κίνηση στην Αθήνα και σε συνεννόηση με τους Σερραίους φίλους του Παναγιώτη Γουδεντζίκη και Χαραλαμπίδη συγκρούεται για το θεαθήναι μαζί τους κατηγορώντας τους για καιροσκοπισμό, αριβισμό, νεποτισμό, ρεβανσισμό και άλλους πομπώδεις –ισμους από το λεκτικό οπλοστάσιο του σοσιαλισμού. Ποντάρει βεβαίως στην έμφυτη ανασφάλεια του Κόντου που κατά τις προβλέψεις του θα σπεύσει να συνταχθεί με μία από τις δύο παρατάξεις (και ελπίζει την δική του) και να εκλέξει μέλη της ανοίγοντας τον δρόμο για την άλωση του κάστρου. Το φιλόδοξό σχέδιο του παρασύρεται από το ανοιξιάτικο αεράκι.
Ο Γιάννης Μπαχάς πείθει τον Γιώργο Γεωργούδη να αναλάβει την Αρχηγία του Κινήματος της Θεσσαλονίκης και του βρίσκει κίνητρο: ο Γεωργούδης μανιώδης συλλέκτης μολυβένιων στρατιωτών μπορεί να εντάξει μετά τη νίκη του στις εκλογές και τη συλλογή του Κόντου από λαστιχένιους γυμναστές που διατηρεί σε προθήκη στο Κολλέγιο και τους εκθέτει γενικώς. Πλέον οι Γιάννης Μπαχάς, Δημήτρης Σαλονικιός, Κώστας Ορφανίδης συντάσσονται πίσω από τον δικηγόρο του Διαβόλου (Πρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής της Ε.Ο.Φ.Σ.Α. γαρ).
Την δική του Εβδομάδα των Παθών (επιζητώντας διακαώς την σταύρωση του ψηφοδελτίου του ) περνάει ο Μεσσίας-Μεσίτης της Αντιπτέρισης όπου σταυρώνεται ξανά και ξανά στα όνειρα του ανάμεσα σε πολλούς ληστές, από τους οποίους μετά βίας ξεχωρίζει και χάνει έτσι την Βασιλεία των Ουρανών. Ξυπνάει κάθιδρος εν τω μέσω της νυκτός. Φαίνεται πως πέρασε η εποχή των ονειρώξεων με παρτενέρ την Εξουσία και ήρθε η ώρα των Εφιαλτών. Για να ξεσκάσει ταξιδεύει στο Μιλάνο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Junior (3-12/4) προκειμένου να συναντήσει το πρότυπό του Μπερλουσκόνι και διάσημους μόδιστρους αφού το κουστούμι που του ράβουν στην Ελλάδα δεν είναι του γούστου του. Το Πρωτάθλημα των U-17 (11-12/4) γίνεται με την επίταξη συγγενών και φίλων καθώς ο Ναπολέων Ντέμος θέλει να χρίσει πρωταθλητές τα εγγόνια του. Ακολουθεί καμπ (20-24/4) και το Πρωτάθλημα των U-19 (25-26/4) όπου κι άλλοι άχρηστοι χρίζονται χρώμενοι το χρήμα (με άρεσε για αυτό το είπα).

ΜΑΪΟΣ
ΜΟΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ
Ο Ναπολέων Ντέμος και η Σαρατζίδου εντελώς αποστασιοποιημένοι από την Διοίκηση Κόντου (στον κόσμο τους δηλαδή) εκπροσωπούν το άθλημα στη Α’Ολυμπιάδα Νέων στη Σιγκαπούρη πείθοντας την υφήλιο για τη αλήθεια των ισχυρισμών των αοιδών «η σαραντάρα ίσον με δύο εικοσάρες» και «ο πενηντάρης είναι ένας νέος της εποχής» (κάντε ανάλογα τις εξισώσεις). Στους Βαλκανικούς πάντως των U-15 (1-3/5) δεν γίνονται δεκτοί. Εντωμεταξύ η Γ.Γ.Α. δεν εγκρίνει το πρωτάθλημα των εγγονιών του Ντέμου διαπιστώνοντας παρατυπίες (έλα τώρα!!!). Ο τελευταίος τα γράφει σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο αλλά οι σχέσεις του με τον Κόντο διαταράσσονται ανεπανόρθωτα Στην πρώτη φάση του Ομαδικού της Γ’Εθνικής (16-17/5) δεν συμμετέχει κανένα σωματείο αφού από την επόμενη περίοδο η τελευταία κατηγορία θα είναι η Β΄Εθνική.
Στη Μαθητιάδα (9-13/5) που γίνεται στην Πρώτη Σερρών ο Καντζόγλου και ο Καρακούσης, υψηλόβαθμα στελέχη του θεσμού, απειλούν με αποχώρηση εάν δεν παραιτηθεί ο Πρόεδρος. Το θέμα παίρνει δημοσιότητα και αυτοί περισσότερες θάσεις και υποσχέσεις.
Οι τέσσερεις Αντιπρόεδροι της Ομοσπονδίας συγκρούονται, σαν τους επίγονους του Μέγα Αλέξανδρου, για τη διαδοχή του πανταχόθεν βαλλόμενου Προέδρου. Ο Κόντος παρατείνει την παραμονή του στην Ιταλία μέχρι να αλληλοεξοντωθούν. Επισκέπτεται το Κολοσσαίο οραματιζόμενος να ρίχνει στα λιοντάρια τους εχθρούς του ωσάν νέος Κόμμοδος .
Στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές που γίνονται μαζί η Νέα Δημοκρατία επανεκλέγεται σε πείσμα των δημοσκοπήσεων. Ο Κόντος διαλαλεί και πάλι ότι ο πεθερός του ενίσχυσε οικονομικά των προεκλογικό αγώνα όλων των βουλευτών της.

ΙΟΥΝΙΟΣ
Η ΜΟΜΦΗ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΜΑΣ
Η κατάσταση επιδεινώνεται και οι στενοί συνεργάτες της Διοίκησης δεν μπορούν να μείνουν αλώβητοι. Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ. (Κανονικά Εμπαίζουμε τους Διαιτητές) Στεπάν Παρτεμιάν δανείζεται από τοκογλύφους για να ξεπληρώσει τους διαιτητές οι οποίοι δεν έχουν αποζημιωθεί ποτέ. Τον καταδιώκουν φουσκωτοί από εισπρακτικές εταιρίες απειλώντας τον όπως τον Υπουργό Καμμένο και τελικά τον αφήνουν αυτόν με την χάρη και τον Υπουργό με το όνομα. Σε μια κίνηση απόγνωσης ο Κόντος , μετά την παραίτηση Παρτεμιάν, αναθέτει την Προεδρία της Κ.Ε.Δ. στον Κώστα Ορφανίδη. Πλέον οι διαιτητές έχουν κι άλλους λόγους να τραπούν σε φυγή.
Με την Ε.Ο.Φ.Σ.Α. να σπαράσσεται από έριδες η Λίγκα του Βορρά του Γιάννη Μπαχά καταθέτει αίτηση μομφής την οποία συντάσσει με αριστοτεχνικό τρόπο ο Γιώργος Γεωργούδης, πόνημα που τον ανακηρύσσει σε κορυφαία μορφή της Ελληνικής δικονομίας. Την μομφή υπερψηφίζουν σχεδόν ΟΛΑ τα σωματεία. Έκπληξη, για τους μη γνωρίζοντες την ψυχοσύνθεση του Κόντου, αποτελεί η υποστήριξη της μομφής και από τους συλλόγους του Προέδρου που στρέφεται κατά της δικής του Διοίκησης για να διασωθεί πολεμώντας το «κακό» μέσα του. Τη μομφή καταψηφίζουν οι Γουδεντζίκης, Τσούτσης και Καντζόγλου που αποπροσανατολίζονται τελείως όταν μαθαίνουν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, καθώς αποκαλύπτεται ο ρόλος τους ως 5ης φάλαγγας και ο δικός τους Μεσσίας τους αδειάζει. Η Βικτωρία Χατζήνα αδημονεί να χλευάσει δημοσίως κάποιον για να ρυθμίσει τις ορμόνες της και επιτίθεται χρησιμοποιώντας όλα τα λήμματα από το Λεξικό της Ελληνικής Αργκό και το Λεξικό των Καλιαρντών στους καθρέπτες του Grand Hotel όπου γίνεται η Έκτακτη Γενική Συνέλευση, χωρίς μπουφέ και πάλι γεγονός που εξοργίζει τον Καραγιαννίδη που παραιτείται από το Δ.Σ.. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και κανείς δεν έχει μυαλό για το OPEN Βετεράνων (13-14/6). Προκηρύσσονται εκλογές για τις 30 Σεπτεμβρίου.

ΙΟΥΛΙΟΣ
ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ
Σε θάλασσες και ακτές σχηματίζονται τα ψηφοδέλτια των δύο παρατάξεων που θα διεκδικήσουν την Διοίκηση της Ε.Ο.Φ.Σ.Α., έτσι στους Βαλκανικούς των U-17 (1-5/7) εμφανίζονται μπροστά στην κλειστή πόρτα του Γυμναστηρίου μόνο οι Βαλκάνιοι αθλητές, προπονητές και συνοδοί απειλώντας για νέο Βαλκανικό Πόλεμο. Ένας ρακένδυτος κλοσάρ που περιεργάζεται μια σταθμευμένη πράσινη τζάγκουαρ έξω από το γήπεδο όπου θα γίνονταν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών (11-12/7) προπηλακίζεται από τα μέλη της Ένωσης Προπονητών που υποπτεύομαι πως γνωρίζουν την ταυτότητά του. Άλλοι όμως αναρωτιούνται αν θα έρθει για τις απονομές ο Πρόεδρος.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Στα καμπ προετοιμασίας (3-9/8 και 17-23/8) συγκεντρώνονται τα στελέχη της παραπαίουσας Διοίκησης που συσκευάζει τον εξοπλισμό και τροφοδοτεί τον καταστροφέα εγγράφων συμβουλευόμενη τις υποδείξεις της ιστοσελίδας του Γουδεντζίκη που με συνέπεια επί έτη υποδεικνύει τις παρατυπίες στον Κόντο ώστε να γνωρίζει τι πρέπει να προσέξει. Ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις των συνεργατών του Κόντου τον οποίο όμως δεν μπορούν να μοιραστούν μαζί του καθώς ο τελευταίος ταξιδεύει νύχτα και ινκόγνιτο (όπως ο Ρούντολφ Εςς στην Αγγλία) για να συναντήσει το πεπρωμένο του.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Αναβάλλονται οι υπόλοιποι Βαλκανικοί Αγώνες (U-13 στις 1-6/9 και U-19 στις 14-20/9) και τα βλέμματα όλων στρέφονται στο αμφιθέατρο του Πύργου της Παιδαγωγικής όπου συγκαλείται η Εκλογική Συνέλευση της Ε.Ο.Φ.Σ.Α. Παίζεται η τελευταία πράξη του δράματος όπου αποκαλύπτεται πως ο Κόντος εξασφάλισε μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Αντιπολίτευσης του, στο οποίο ηγείται πλέον η πρώην σύζυγος του Έμιλυ Φουντά μετά την σθεναρή απαίτηση του Κώστα Ορφανίδη και το διακριτικό πέρασμα σε θέση απλού (όχι μολυβένιου) στρατιώτη της Κίνησης του Γιώργου Γεωργούδη. Οι χθεσινοί του συνεργάτες παραιτούνται αηδιασμένοι από τη διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται με την ανακήρυξη της Νέας Διοίκησης που αποτελείται από:
Έμιλυ Φουντά, Πρόεδρος
Γιώργος Γεωργούδης, Αντιπρόεδρος
Δημήτρης Σαλονικιός, Γενικός Γραμματέας
Άγγελος Μαυρίδης, Ταμίας
Γιάννης Μπαχάς, Έφορος Εθνικών Ομάδων
Κώστας Ορφανίδης, Έφορος Διαιτησίας
Νόντας Φουντουκάκης, (ένας φίλος), Υπεύθυνος Ασφαλείας
Παναγιώτης Κόντος, Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό (και εδώ)
Η εκδήλωση κλείνει με την κοπή της Βασιλόπιτας του 2010 αφού η νέα Διοίκηση θέλει να τιμήσει την έμπνευση του Παναγιώτη να ορίσει άλλη ημερομηνία για την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου και την Πρωτοχρονιά, όπως άλλωστε και οι Κινέζοι (κι αυτός κάνει πια τον Κινέζο). Το φλουρί πέφτει στον Κόντο που το έχει άλλωστε και ανάγκη. Καλή Χρονιά σε όλους.

Το Σήμα μας

Το Σήμα μας
Ο τελευταίος του είδους του στο άθλημα που επιβίωσε.
GreekBloggers.com

ΜΕ ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΤΕΡΑ (του Βαγγέλη Κακαρίμπα)

ΜΕ ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΤΕΡΑ (του Βαγγέλη Κακαρίμπα)
Ιδέες για τη δημιουργία νέων κατηγοριών. Εσείς που ανήκετε;