Ο ΠΤΕΡΟΔΑΚΤΥΛΟΣ

Οι Πτεροδάκτυλοι ήταν ιπτάμενα ερπετά και όχι δεινόσαυροι, υπήρξαν όμως σύγχρονοί τους. Πετάμε κιόλας πολύ ψηλά πάνω από όλα όσα καταπιανόμαστε και οπωσδήποτε δεν σκοπεύουμε να εξαφανιστούμε από την πανίδα του Ελληνικού Ερασιτεχνικού Αθλητισμού όπως το ον του οποίου έχουμε και το όνομα και τη χάρη.



Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ 2008

ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ
Το παντεσπάνι στην γλυκιά πολυώροφη τούρτα των αγώνων

Με πραγματικούς παλαίμαχους που έπαιζαν μπάντμιντον και πριν δέκα χρόνια (όπως ο Μπαχάς, ο Μαυρίδης και ο Τσαβδαρίδης) αλλά και «χθεσινούς» βετεράνους, όπως ο Ορφανίδης, η ομάδα του Μακεδόνα Αμπελοκήπων αποτέλεσε τη βάση του οικοδομήματος ή, αν θέλετε, το παντεσπάνι της τούρτας των αγώνων, αφού με εξαίρεση τα μεγάλα μας όπλα σε αυτούς τους αγώνες (Ρουθ Σκοτ, Dvennebier Ingo και Σοφία Παπαποστόλου) όλοι οι υπόλοιποι αθλητές μας αποκλείστηκαν από τους προκριματικούς ακόμη γύρους. Ο Άγγελος Μαυρίδης στο απλό Ανδρών ατύχησε στην κλήρωση καθώς κλήθηκε να αντιμετωπίσει τους καλύτερους αθλητές του αγωνίσματος, έπεσε όμως ηρωϊκά μαχόμενος μετά από τρεις συνεχόμενους αγώνες. Ο Θωμάς Τολιόπουλος και ο Κώστας Ορφανίδης έδωσαν μόλις από έναν αγώνα (όπου ηττήθηκαν) καθώς δεν μπόρεσαν να αντισταθούν, ο πρώτος στις σειρήνες της παραλίας της Χαλκιδικής και ο δεύτερος στις απαιτήσεις του γιού του Αιμίλιου. Ο Δημήτρης Τσαβδαρίδης και ο Γιώργος Φλογενίδης ολοκλήρωσαν τους αγώνες στους ομίλους τους χωρίς να διακριθούν ενώ ο Γιάννης Μπαχάς ευνοήθηκε στην κλήρωση των ομίλων και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση νικώντας χωρίς αγώνα τον ένα αντίπαλο του και πολύ δύσκολα τον συμπαίκτη του Φλογενίδη. Στον επόμενο γύρο συνετρίβει από τον ισχυρό Σπυρόπουλο με 2-0 (21-10 και 21-15). Μπαχάς και Τσαβδαρίδης αποκλείστηκαν στο διπλό Ανδρών χωρίς να σημειώσουν νίκη στον όμιλό τους.
Στην, αρκετά, πιο πάνω στρώση της τούρτας βρίσκονταν η Σοφία Παπαποστόλου που διακρίθηκε, μπαίνοντας στους οκτώ, στο διπλό Μικτό αγωνιζόμενη με τον Γιώργο Γεωργούδη του Απόλλωνα Καλαμαριάς (ο αθλητής υπέγραψε πλέον σε εμάς). Και φυσικά πάνω- πάνω, κερασάκια στο γλυκό, που μας άφησαν και την γλυκύτερη γεύση από το Πρωτάθλημα, η Σκοτ Ρούθ (τρια χρυσά στο απλό +45, διπλό Γυναικών και Μικτό) και ο Ingo Dvennebier (χάλκινο στο απλό +45).
Με οκτώ αθλητές και τέσσερα μετάλλια αλλά και αρκετά καλά πλασαρίσματα η ομάδα μας ανακηρύχθηκε Πολυνίκης και της απένειμε Κύπελλο ο Δήμος Καλαμαριάς. Κανείς τώρα δεν νομίζουμε πως μπορεί να ισχυριστεί πως «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει» αφού κάναμε ότι μπορούσαμε για να δικαιώσουμε τον τίτλο.

Πάρτε-μιάν γεύση από σωστή αντιπολίτευση.

Επόμενη διοργάνωση Παλαιμάχων, αν πιστέψει κανείς τον Πρόεδρο Κόντο Παναγιώτη, τον Σεπτέμβριο. Θα είμαστε εκεί. Νομίζουμε ότι μετά τους πρόσφατους αγώνες μπορούμε πλέον να πούμε σε κάποιους: Πάρτε-μιαν ιδέα πως ασκείται η αντιπολίτευση από όσους δεν έχουν έμμισθη θέση και αξιώματα στον χώρο της Αντιπτέρισης. Με την παρουσία στα γήπεδα, με την συμμετοχή στις διοργανώσεις και φυσικά με τον Λόγο παντού στο Διαδίκτυο, στα Μ.Μ.Ε., στις Συνελεύσεις. Οι αγώνες Παλαιμάχων δεν απεμπόλισαν σε καμία περίπτωση το δικαίωμα των, βλακωδώς αποκληθέντων, «παλαιμάχων» να επιστρέψουν στα Πρωταθλήματα της Ε.Ο.Φ.Σ.Α., αλλά αντιθέτως ισχυροποίησαν το αίτημά τους με τη μεγάλη συμμετοχή και το υψηλό επίπεδο των αγώνων. Αν ευαρεστούνταν κάποιος από το Δ.Σ. να στερηθεί το μπάνιο του και να περάσει από το γήπεδο, όπως όφειλε η εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Τετράδη Σούλα, θα ντρέπονταν για την απόφαση της και ίσως μετέστρεφε και όλο το κλίμα υποσχόμενος την αποκατάσταση της αδικίας. Αυτό όμως σημαίνει και πολίτικη υψιτενή και μεγαλόπνοη και όχι Κοντό-φθαλμη όπως αυτή που ασκεί η Διοίκηση της Ε.Ο.Φ.Σ.Α. Πάντως, ο Σύλλογός μας και οι αθλητές μας είναι πράγματι «βετεράνοι», μόνο όμως του Πολέμου κατά των κάθε είδους διακρίσεων και θα αποστρατευτούν μόνον όταν αυτές πάψουν. Ίσως και ποτέ;

Το Σήμα μας

Το Σήμα μας
Ο τελευταίος του είδους του στο άθλημα που επιβίωσε.
GreekBloggers.com

ΜΕ ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΤΕΡΑ (του Βαγγέλη Κακαρίμπα)

ΜΕ ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΤΕΡΑ (του Βαγγέλη Κακαρίμπα)
Ιδέες για τη δημιουργία νέων κατηγοριών. Εσείς που ανήκετε;